Akım Trafosu Arızası Nasıl Anlaşılır?

28 Nisan 2023

Akım trafosu arızaları, birçok sebepten dolayı oluşabilir. Söz gelimi diğer ekipmanların arızası ya da primer sargı ve terminalleri, manyetik nüve, gövde gibi akım trafosu parçalarındaki eformasyonlar bir arızaya yol açabilir. Akım trafolarına ait arızaları nasıl anlayacağınızı düşünüyorsanız, aşağıda yer alan maddeleri inceleyebilirsiniz.

• Voltaj düşüklüğü: Akım trafosu arızalandığında, voltaj üzerinde düşüş görülebilir ve cihazların, ekipmanların çalışması bozulabilir.
• Aşırı gürültü: Akım trafosu arızalandığı zaman, gürültü çıkması veya vibrasyon hissetmek mümkün hale gelir.
• Isınma: Bu arızaların meydana gelmesi ile beraber sıcaklık artışı ve bununla beraber aşırı ısınma durumları da ortaya çıkmaktadır.
• Elektrik arızası: Akım trafosunun arızalanması ile beraber elektrik arızaları da meydana gelir ve bu, elektrikli cihazların veya ekipmanların arızalanmasına neden olur. Bu sebepten dolayı da arızaların kısa sürede fark edilerek müdahale edilmesi gerekir.


Yukarıda sayılan belirtiler, akım trafosunun arızalandığını gösterir ve bir uzman tarafından kısa sürede incelenerek onarılması gerektiğini gösterir. Bunun yanında, akım trafosunun arızalanması sonrasında elektrik iletiminde de sorunlar görülerek diğer ekipmanların zarar alması durumu ile karşılaşılabilir. Bu neden dolayı akım trafosu arızalarında bir uzman ile iletişime geçerek kısa süre içerisinde arızayı gidermeyi ihmal etmeyin.

Akım Trafosu Hangi Sebeplerden Dolayı Arızalanır?


Akım trafosu, çeşitli belirtiler ile arızasını belirtmektedir. Peki, bu trafolar neden arızalanırlar? Birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkan arıza sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz:


→ Yaşlanma: Akım trafosunun uzun süreli kullanımı ile yaşlanma durumları ortaya çıkar. Bu gibi durumlar dahilinde olası arızaların sürekli kontrol edilmesi gerekir.
→ Soğuk veya sıcak hava koşulları: Çalışmayı etkileyen olumsuz hava koşulları, akım trafosunun çalışmasını etkileyerek arızaların görülmesine neden olur.
→ Kirlilik veya toz: Akım trafosu, kirlilik veya toz nedeniyle bloke olabilir ve bu durumdan kaynaklı farklı arızalar ile karşılaşılır.
→ Elektrik şokları: Elektrik şokları ile beraber arızaların görüldüğü durumlar olmaktadır.
→ Ürün yanlış kullanımı: Akım trafosu çeşitleri, yanlış kullanım nedeniyle sıklıkla arızalanmaktadır. Örneğin, yüksek voltaj seviyelerinde çalıştırılması veya belirli sıcaklıklarda kullanılması, bu yanlış kullanımlara birer örnektir.

Akım trafonuzda olası problemleri gidermek adına, bu ve bunun gibi arıza sebeplerini sıklıkla kontrol etmeli, gerektiğinde onarımları aksatmamalısınız.

Unutmayın, elektrik malzemelerinin toptan ve perakende satışı konusunda Türkiye’nin lider markası Elektromarketim el frezelerinden ahşap işleme makinelerine, elektrikli vinçlerden flex taşlara kadar çok geniş bir ürün yelpazesiyle perakende ve toptan yüzbinlerce müşterisine hizmet verir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.