Elektrikli Vinç Nedir?

09 Mayıs 2023

Kaldırma ekipmanları içerisinde birçok farklı modelde ürün bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de elektrikli vinç modelidir. Genel olarak yapıları bakımından kendi içlerinde de çeşitleri bulunmaktadır. Vinç çeşitleri içerisinde el vinci, elektrikli vinç, şaryolu vinç, üç ayaklı vinç ve zincirli vinç modelleri bulunur. Elektrikli vinç ise çalışma sistemi bakımından farklılık göstermektedir. Elektrikli ile çalışıyor olması ile diğerlerinden daha farklı özelliklere sahiptir.

Elektrikli Vinç Seçenekleri


Elektrikli vinç seçenekleri arasında farklı özelliklere sahip ürünler yer alır. Genel olarak kaldırma kapasiteleri bulunmaktadır. Kaldırma kapasitesi ise taşıyabileceği yükün ağırlığını belirtmektedir. Eğer kaldırma kapasitesi üzerinde bir yük kaldırması gerekirse burada arıza verebilir. Bu sebeple kullanım sağlayacağınız alanda en fazla ne kadar yük kullanacaksanız ona göre seçim yapabilirsiniz.

Endüstriyel Elektrikli Vinç


Genel olarak elektrikli vinç çeşitleri kullanım alanları bakımından endüstriyel çalışmalarda tercih edilmektedir. Elektrikli mini vinç olarak da bilinmektedirler. Yapıları bakımından kendi içlerinde kaldırma kuvvetlerine göre ayrılırlar. Hepsinde farklı kaldırma kapasitesi bulunmaktadır. Bu sayede her yük için kaldırma işlemlerini yapabilme şansınız olmaktadır. Hangi yükler üzerinde kullanımlarını sağlayacaksanız ona göre seçim yapmanız gerekmektedir. Kaldırma kapasitelerine uygun olduğunda en iyi elektrikli vinç kullanımını sağlayabilirsiniz.

Mini Elektrikli Vinç


Vinç denildiğinde aklımıza büyük inşaatlar içerisinde kullanılan makineler gelse de aslında çeşitleri bakımından birçok ürün modeline de sahiptirler. Mini elektrikli vinç olarak bilinen ürünler ise örnek görselde olan şekildedir. Genel olarak daha ufak boyutlarda olmaları ile bu şekilde adlandırılmışlardır. İnsan gücünün yetmediği alanlarda kaldırma işlemlerini yapabilmek için kullanımları sağlanır. Ağır yüklerin bulunduğu depo gibi alanlarda sıkça kullanımlarını görebilirsiniz. Aynı zamanda günlük olarak kullanımı da bulunmaktadır. Evlerinizde balkon kısmına monte ederek, yukarıya çekmek istediğiniz yükleri mini vinç ile kolayca yapabilirsiniz.

Elektrikli Zincirli Vinç


Özellikleri bakımından vinç çeşitleri içerisinde farklı tasarıma sahip ürünler de bulunmaktadır. Zincirli vinç çeşitleri de bunlardan biridir. Genel olarak diğer vinç çeşitleri ile aynı işi yapmaktadır. Kullanım amaçları aynı fakat kullanım şekilleri daha farklıdır. Elektrikli zincirli vinç modelleri için de kaldırma kapasitesi bulunmaktadır. Tek tip bir ürün değildir. Kaldırma kapasitelerine göre çeşitleri bulunur.

Kilo ve Watt’larına Göre Elektrikli Vinç


Başta da bahsettiğimiz gibi kilo olarak en net belirgin özellikleri kaldırma kapasiteleridir. Elektrikli vinçler kaldırma kapasiteleri ile watt değerleri doğru orantılı olarak şekilde üretilmiştir. Örnek olarak 250 500 kg elektrikli vinç modeli 1200W oranına sahiptir. Bu sayede daha kolay bir kaldırma işlemi yapar. Bunun dışında halat uzunlukları da bulunmaktadır. Örnek olarak 125-250 elektrikli mini vinç 10 metre halat uzunluğuna sahiptir. Bunların anlamı ise 10 metrelik yükseklikten 125 ve 250 kilogram arası yük taşıyabilmektir. Aynı zamanda gerilim değerleri de önemlidir. Örnek olarak 12V elektrikli vinç modelleri gibi çeşitler bulunur.

250-500 kg Elektrikli Vinç


Özellikleri bakımından bu kaldırma kapasitesine sahip ürünler 1200W güç oranına sahiptirler. Kaldırma kapasiteleri ise 250 ile 500 kg arasıdır. Bu kilo aralığında olan yüklerin kaldırılmasında kullanımları sağlanmaktadır. Örnek görselde göstermiş olduğumuz ürün de aynı zamanda 20 metre uzunluğunda halatı bulunmaktadır. Kaldırma kapasiteleri ile halat uzunluğu da doğru orantılı şekilde üretilmektedir.

500-1000 kg Elektrikli Vinç


Örnek görselde olan ürün ise Max Extra elektrikli vinç modellerinden biridir. Diğer ürünlerde olduğu gibi vinç kumanda kutusu bulunmaktadır. Bununla kolaylıkla kumanda edilir. Kolay kullanımları ile kullanıcılara üstün performans sunarlar. Kaldırma kapasiteleri 500-1000 kg arasında olup, dakikada çalışma hızı ise 10 m/dk şeklindedir. Aynı zamanda da 15 metre halat uzunluğunda 1000 kg, 30 metre uzunlukta ise 500 kg yük kaldırır.

100-200 kg Elektrikli Vinç


Örnek görselde olan Biglift elektrikli vinç modeli 100-200 kg kaldırma kapasitesine sahiptir. Hareket sınırları bakımından 4 yön ve iki boyutlu şekilde tasarlanmışlardır. Bu sayede emniyetli kaldırma ve taşıma işlemini yapmanıza yardımcı olmaktadır. Özellikleri bakımından 220V ve 480W değerine sahiptir. Aynı zamanda bakır sargı ile üretilmişlerdir.

600-1200 kg Elektrikli Vinç


Görselde olan ürün Mytol elektrikli şaryolu vinç modelidir. Kaldırma kapasitesi ise 600-1200 kg arasındadır. Bakır sargılı şekilde üretilmişlerdir. Kontrol sistemleri ise 4 hareket ve tek kumanda şeklinde gerçekleşmektedir. Kullanımları basit ve kolaydır. Elektrikli vinç modeli 10 metre halat uzunluğunda 1200 kg, 20 metrede ise 600 kg kaldırmaktadır. Elektrikli vinç 1200 kg sınırına sahiptir. Bu sınırdan daha yüksek bir ağırlık kullanmamanız gerekmektedir. Aksi takdirde arıza verecektir.

Elektrikli Vinç Montajı Nasıl Yapılır?


Montaj işlemleri hepsinde benzer şekildedir. Elektrikli vinç montajı aşamalarında farklılık bulunmaktadır. Bazılarının modelleri farklı olması ile montaj işlemleri daha farklı olabilir. Elektrikli vinç çeşitleri eğer elinize parçalar halinde ulaştıysa ilk önce onların birleştirme işlemi ile başlayabilirsiniz. Sonrasında ise kullanacağınız alana sabitlemek için montaj işlemlerini yapabilirsiniz.

Montaj ve Kurulum Nasıl Yapılır?


İlk olarak baştada söylediğimiz gibi eğer bağlantılı şekilde elinize ulaşmadıysa elektrikli vinç parçalarını birbirleri ile birleştirebilirsiniz. Bu işlem ise oldukça kolaydır. Birleşim yerleri belli olduğu için direkt olarak bağlantılarını kolayca sağlayabilirsiniz. Kurulumlarında biraz daha dikkatli olmak gerekmektedir. Bunun sebebi ise kullanım sağlarken rahatça hareket edebilmeniz.

Örnek olarak evlerinin teras ya da balkonlarında kullanım sağlayan kullanıcılar bulunmaktadır. Balkonda duvar kenarına bağlantısı sağlanarak daha sağlam bir montaj işlemi yaratabilirsiniz. Fakat balkon korkuluğuna yaparsanız bu oldukça riskli olacaktır. Kaldırma işlemleri sağlanacak olan ürünler ağır oldukları için çalışma esnasında kurulum yapılacak alanın da sağlam olması gerekir. Buna dikkat ederek kurulumunu yapabilirsiniz.

Aynı zamanda çalışma şekilleri bakımından sürekli kullanımını sağlamazsanız daha uzun ömürlü çalışma sağlayabilirsiniz. Bunun sebebi ise yük kaldırma işleminde ağır olması ile elektrikli vinç ısınmaktadır. Isınma nedeni ise ağır yükü kaldırırken yüksek güç sağlıyor olmasıdır. Bu sebeple bir işleminiz bittikten sonra 10-15 dakika dinlendirerek çalışmaya devam ederseniz çok daha uzun ömürlü bir çalışma sağlayabilirsiniz.

Elektrikli Vinç Bağlantı Aparatları


Elektrikli vinç çeşitleri içerisinde birçok farklı ürün modeli bulunmaktadır. Bu sebeple yedek parça ve ekstra aparatları da bulunur. Elektrikli vinç bağlantı aparatlarını da bunlar için kullanabilirsiniz. Hem eksik olan parçalarını tamamlama hem de daha rahat çalışma işlemleri için vinç bağlantı aparatı çeşitlerine göz atabilirsiniz.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.