Plastik Panolar Nedir?

28 Nisan 2023

Plastik pano, birçok farklı amaç için tercih edilen ve genel olarak polimer malzemelerden yapılmış olan bir yapı malzemesi tipidir. Bu panolar hafif, esnek, uzun ömürlü, kolay işlenebilir ve dayanıklı özelliklere sahiptir. Sahip olduğu bu özellikler sebebi ile de inşaat, endüstriyel, ticari ve evsel uygulamalarda yaygın olarak kullanılırlar.

Uzun süreli kullanım olanağına sahip olan plastik panolar, kullanım alanı olarak da son derece geniş bir yelpazeye sahiptir. Yazımızın devamında bu kullanım alanlarına da ulaşabilirsiniz.

Plastik Panoların Kullanım Alanları


Plastik panolar, birçok farklı sektör ve uygulama içerisinde tercih edilmektedir. Çeşitli niteliklere ve üretim özelliklerine sahip olan plastik panolarını, genel olarak ev içerisinde yoğun olarak tercih edilmektedir. Ev içerisinde yer alan ana elektrik girişlerinde kendisine yer edinen plastik panolar, sanayi tipi modelleri sayesinde orta ve yüksek gerilim bulunduran tesislerde de kullanılmaktadır. Bu sayede ev ve tesisler içerisindeki elektriğe bağlı riskler de büyük ölçüde düşürülmüş olur.
Plastik panoların kullanımı sayesinde kaçak akım oluşumlarının da önüne geçebilmeniz mümkündür. Farklı çeşitler dahilinde oluşturulan bu panolar, sağladıkları bu işlevler sayesinde güvenilir bir iş ortamının var olmasını da sağlar.

Plastik Pano Çeşitleri Nelerdir?


Plastik panolar, birçok farklı polimer malzemelerden üretilebilir ve bu malzemeler kendi niteliklerine göre farklı türlere ayrılır. Üretildiği malzeme ve sahip olduğu niteliklere göre plastik pano çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

• PVC (polivinil klorür) pano: Suya dayanıklı, hafif ve esnek bir yapı malzemesidir.
• ABS (acrylonitrile-butadiene-styrene) pano: Esnek ve dayanıklı bir yapı malzemesidir.
• PC (polikarbonat) pano: Isıya ve çarpma dayanıklı bir yapı malzemesi çeşididir.
• PP (polipropilen) pano: Dayanıklı, suya dayanıklı ve hafif bir yapıya sahiptir.

Bu sıralama, tüm plastik pano çeşitlerinin tam listesini ve her bir malzemenin tüm özelliklerini içermemektedir. Her bir çeşit plastik pano, farklı uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlandığından, uygulama amaçlarına göre dikkatli davranılarak seçilmelidir. Bu sayede çalışma alanlarında da istenilen verim elde edilerek kullanılacaktır. Kullanım yapmadan önce tüm nitelikleri inceleyerek bir tercih yapmayı unutmayınız.

Unutmayın, elektrik malzemeleri toptan ve perakende satış kapsamında Türkiye’nin lider markası Elektromarketim el frezelerinden ahşap işleme makinelerine, elektrikli vinçlerden flex taşlara kadar çok geniş bir ürün yelpazesiyle perakende ve toptan yüzbinlerce müşterisine hizmet verir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.